Английский и Эсперанто как международные вспомогательные языки / English and Esperanto as international auxiliary languages

Лариса Дмитриева

There’s no doubt that English is an international language. It’s spoken in every single country. However, it often happens that we don’t understand each other when we communicate with the French, the Chinese and other non-native speakers in English. What makes the communication difficult? How does English cope with the mission to be an international language?

Few people know about less popular but truly international languages: one of them is called Esperanto. Why and how can this little-known artificial language compete with English? How can Esperanto exceed English?
All these questions will be discussed at my lecture. The first part of the lecture will be in English and then in Russian.

Welcome to my lecture!

 

Нет сомне­ний в том, что англий­ский на пике сво­ей попу­ляр­но­сти явля­ет­ся меж­ду­на­род­ным язы­ком. На нём гово­рят все и всю­ду. Одна­ко, поче­му же слу­ча­ет­ся так, что мы не все­гда пони­ма­ем друг дру­га, гово­ря на англий­ском с фран­цу­за­ми, китай­ца­ми и дру­ги­ми не носи­те­ля­ми это­го язы­ка? Что затруд­ня­ет меж­ду­на­род­ное обще­ние? Как англий­ский справ­ля­ет­ся с дан­ной ему важ­ной мис­си­ей слу­жить меж­ду­на­род­ным язы­ком?

Немно­гие зна­ют о менее попу­ляр­ном, но тоже по пра­ву назы­ва­ю­щим­ся меж­ду­на­род­ным, язы­ке — эспе­ран­то. Поче­му и как этот мало­из­вест­ный искус­ствен­ный язык может кон­ку­ри­ро­вать с англий­ским и в чём он его может пре­вос­хо­дить?
Все эти вопро­сы мы обсу­дим на лек­ции: сна­ча­ла на англий­ском, потом на рус­ском язы­ке.

Доб­ро пожа­ло­вать на мою лек­цию!

  • Фестиваль языков 2013
  • Комментарии к записи Английский и Эсперанто как международные вспомогательные языки / English and Esperanto as international auxiliary languages отключены